středa 16. června 2010

Dabéři na Gateconu 2010

Už se stává pomalu tradicí přivítat na Gateconu dabéry Hvězdné brány. Letos půjde opět o dabérku Valy Mal Doran: Kateřinu Lojdovou a českého Camerona Mitchella: Martina Písaříka. Během moderovaného vystoupení budete mít i možnost položit hostům vlastní otázky. Stručné informace o pozvaných dabérech si můžete přečíst níže. Besedu s nimi můžete navštívit v rámci programu Gateconu ve Velkém sále v pátek 9. 7. 2010 od 14 hodin.

Kateřina Lojdová

Kateřina  LojdováPo střední škole vystudovala hudebně dramatický obor na Pražské konzervatoři. Vidět ji můžete na divadelních prknech divadla ABC či v Divadle Na Jezerce, kde vystupuje v komediích W. Allena. Svůj hlas propůjčila spoustě seriálových i filmových postav, nejznámější je patrně její dabing Valy Mal Doran ze seriálu Hvězdná brána (Stargate). Ta ale není jediné sci-fi, ve kterém měla dabingovou roli, je možné ji slyšet v českém znění Heuréky jako "Jo" Lupo. Dabovala i Winonu Kirkovou v posledním Star Trekovém filmu. Mezi další dabované postavy patří např. Gretchen v Útěku z vězení, Dr. Allison Cameron v Dr. House nebo Lane Kim v Gilmorových děvčatech. Často se objevuje v roli vychovatelky z dětského domova v seriálu Ulice na TV Nova.


Martin Písařík

Martin Písařík započal svou hereckou kariéru dramatem Karla Kachyni - Městem chodí Mikuláš. V současné době má stálé angažmá v divadle ABC, kde zvládl role např. v inscenacích Frederick, Jak je důležité míti Filipa nebo Příliš počestná žena. Příležitostně hraje v divadle Ta Fantastika (Obraz Doriana Graye), ale také v divadle Kalich (muzikál Touha). Kromě divadla můžeme Martina vidět například v komediích Snowboarďáci a Ro(c)k podvraťáků nebo v pohádce Ať žijí rytíři. "Na pokračování" je Martin vidět v Ordinaci v Růžové zahradě. Jako dabér má za sebou spoustu filmů a seriálů. Kromě plk. Camerona Mitchella z týmu SG1 daboval i Jaka Sullyho ve filmu Avatar, myšáka Remyho v Ratatouille, Petera Petrelliho v Heroes nebo Dr. Roberta Chase v Dr. House.

Žádné komentáře: